Ali B en de verjaardag van zijn hond Bennie

#8

Bennie, de hond van Ali B was jarig. Bennie was een trouw beestje dat Ali veel liefde gaf en er altijd voor Ali was. En Ali was zo dol op zijn hond dat hij besloot een hondenfeestje te geven.

Jammer genoeg ging er iets mis met het versturen van de uitnodigingen. Er kwam geen hond opdagen. Bennie zat in zak en as.

Ali vond dit natuurlijk heel erg. Hij besloot nog een keer een hondenfeestje te organiseren. Persoonlijk reed hij alle uitnodigingen bij zijn vrienden met een hond langs.

Dit keer ging het goed. Het hondenfeest was een doorslaand succes.

Een korte impressie:

De hond van Marco Borsato (Gio):

De hond van Anouk (Bikkel):

De hond van Brownie (Sam):

Sommige honden lieten zich helemaal gaan, zoals de hond van Jan Smit (Puck) en de hond van Ilse de Lange (Beertje):

Na afloop was Ali blij. Hij kon zien dat Bennie heel dankbaar was voor wat hij had gedaan. Sommige mensen hadden schamper tegen hem gezegd dat hij gek was om een feestje voor zijn hond te geven. Gelukkig had Ali maling aan dit soort opmerkingen. Bennie was er altijd voor hem en Ali was er altijd voor Bennie. Glimlachend dacht Ali aan een uitspraak van de Franse schrijver Hector Malot (1830-1907):

“De hond is bijna altijd de spiegel van zijn meester, en wie de een ziet, ziet de ander. Toon me je hond en ik zal je vertellen wie je bent.”


Einde #8

→ Meer Verhalen → Klik Hier