Over Rrodin

Een wijze zegt: “Schrijf, al is het een brief of een dagboek, of al zijn het krabbels, maar schrijf.

Schrijven brengt ons dichter bij het Universum en onze naasten.

Als je beter wilt begrijpen wat je rol in de wereld is, schrijf dan. Leg je ziel in wat je schrijft, ook al leest niemand het.

Schrijven helpt ons onze gedachten te ordenen en inzicht te krijgen in wat ons omringt. Papier en pen zijn wonderdoeners. Ze genezen verdriet, houden dromen in leven en laten je voelen dat er nog hoop is.

Woorden hebben macht”.*

*Bewerking van een kort verhaal van Paulo Coelho uit Maktub

Het idee voor Rrodin is ontstaan nadat ik door omstandigheden weer tijd kreeg om te schrijven en te doen wat ik leuk vind.

Bij Rrodin schrijven we over alledaagse dingen, dingen die ons opvallen en vaak met een kwinkslag of knipoog. We laten vaak bekende personen fictief aan het woord, zodat de boodschap beter blijft hangen.

We schrijven korte verhalen die tot nadenken stemmen, soms aangevuld met wat achtergrondinformatie om iets te leren.

Belangrijk voor ons zijn woorden als: inspiratie, motivatie, lachen, positiviteit, reflexie, wijsheden en kennisoverdracht.

Als inspiratiebron voor Rrodin diende de bekende Franse beeldhouwer Auguste Rodin, die leefde tussen 1840 en 1917. Auguste Rodin heeft zowel impressionistische- als expressionistische werken gemaakt, waarvan de Denker (logo Rrodin) het meest bekend is.

Andere inspiratiebronnen zijn de boeken van Paulo Coelho en Deepak Chopra.